graphicanews

Η νέα Ricoh Pro VC80000

Νέα εκτυπωτική inkjet από τη Ricoh

την 16 Ιανουαρίου, 2024

Η Ricoh Ευρώπης ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας Ricoh Pro VC80000.
Ένα νέο σύστημα εκτύπωσης inkjet ρολού υψηλής ταχύτητας με το οποίο η εταιρεία υπόσχεται να φέρει ένα βήμα πιο κοντά την αυτοματοποιημένη παραγωγή, τον ολοκληρωμένο έλεγχο ποιότητας και την προηγμένη ενσωμάτωση στη διαδικασία παραγωγής.

Η νέα Ricoh Pro VC80000 βασίζεται στην επιτυχία της Ricoh Pro VC70000 και έχει σχεδιαστεί για την παραγωγή εκτυπώσεων αλληλογραφίας, εικονογραφημένων βιβλίων, καταλόγων, περιοδικών και εμπορικών εφαρμογών εκτύπωσης σε επικαλυμμένα μέσα βάρους έως 300 gsm.

Στο νέο αναβαθμισμένο μοντέλο της σειράς, ένα χαρτοφυλάκιο εργαλείων λογισμικού και υλικού ενισχύει την παραγωγή, τον ποιοτικό έλεγχο και την αυτοματοποίηση επικοινωνιών χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, μηχανική μάθηση (ML) και ανάλυση δεδομένων, διασφαλίζοντας προβλέψιμη και επαναλαμβανόμενη εκτύπωση με μικρή παρέμβαση από το χειριστή.

Πρόκειται για το μικρότερο μηχάνημα στην κατηγορία του, με κινητήρα full duplex μήκους μικρότερου από 10 m, που ενσωματώνει τις κεφαλές inkjet μελανιού και ελεγχόμενης θερμοκρασίας τελευταίας γενιάς. Αποδίδει μέγιστη ανάλυση 1200x1200 dpi, μέγιστη ταχύτητα 150 μέτρα ανά λεπτό – δημιουργώντας 50% αύξηση στην παραγωγή σε σύγκριση με τις μηχανές προηγούμενης γενιάς – και εστιάζει στη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας για μείωση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας.

Η νέα μηχανή ενσωματώνει τα παρακάτω καινοτόμα χαρακτηριστικά:

- Μικρότεροι χρόνοι λειτουργίας με τη νέα τεχνολογία στεγνωτηρίου «Firefly». Ένα σύστημα μικρών θερμαινόμενων κυλίνδρων που φέρνουν το μηχανισμό εκτύπωσης σε θερμοκρασία λειτουργίας σε λιγότερο από το μισό χρόνο που απαιτείται συνήθως για τις διαδικασίες στεγνώματος.

- Αυτοματοποιημένος ποιοτικός έλεγχος με πλήρως ενσωματωμένο σαρωτή Ricoh Pro, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως πρόσθετη επιλογή για το Ricoh Pro VC70000. Ο σαρωτής παρακολουθεί ενεργά πολλές παραμέτρους ποιότητας εκτύπωσης και παρακολουθεί συνεχώς την απόδοση κάθε μεμονωμένης κεφαλής εκτύπωσης, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται αυτόματα σταθερά υψηλή ποιότητα εξόδου. Η εναλλαγές από χρώμα σε χρώμα και η ευθυγράμμιση της εμπρός με την πίσω πλευρά του φύλλου ελέγχονται αυτόματα και οι διορθώσεις πραγματοποιούνται αμέσως.

- Σύστημα εξαλείψεις των χειροκίνητων ρυθμίσεων εικόνας μέσω ενός ενσωματωμένου φασματοφωτόμετρου για την παρακολούθηση της σωστής αναπαραγωγής χρώματος σε πραγματικό χρόνο.

- Το Ricoh Supervisor που αναλύει τα λειτουργικά δεδομένα που συλλέγονται από το Ricoh Pro Scanner και άλλες συνδεδεμένες συσκευές παραγωγής και χρησιμοποιεί τα αναλυτικά δεδομένα από το εργαλείο τεχνίτης νοημοσύνης για τη βελτιστοποίηση της λειτουργείας και της απόδοσης της συσκευής.

- Αυτοματοποιημένη και γρήγορη διαμόρφωση χαρτιού που επιτρέπει την επεξεργασία ενός νέου υποστρώματος που δεν είναι αποθηκευμένο στη βιβλιοθήκη πολυμέσων με το πάτημα ενός κουμπιού. Η λειτουργία SmartStart ρυθμίζει αυτόματα το μηχάνημα πριν από την έναρξη της βάρδιας χωρίς να απαιτούνται πρόσθετες ρυθμίσεις.

- Προηγμένες δυνατότητες επικοινωνίας των ενσωματωμένων δυνατοτήτων φινιρίσματος που βελτιώνουν την αποτελεσματική λειτουργία τους. Υποστηρίζονται επίσης αυτόματοι εναλλάκτες ρολού για να διασφαλιστεί η ομαλή παραγωγή.

Η νέα RICOH Pro VC80000 είναι διαθέσιμη από τις αρχές του 2024 σε όλη την περιοχή EMEA.